VW Bus gewrapt

Bestickeren of Car Wrapping

Toike Oplossingen

Autobelettering is slimme reclame

Bedrijfsvoertuigen zitten voortdurend op de weg tussen allerlei potentiële klanten en zijn zeer geschikt voor reclameboodschappen. Een standaard wit bedrijfsvoertuig is dan natuurlijk zonde. Door het voertuig te voorzien van autobelettering in de vorm van bestickering valt het bedrijf op. Het levert vaak nieuwe klanten op en die zijn er nooit genoeg.
Airo-flex verzorgt voertuigreclame voor alle (bedrijfs)voertuigen.

Promotioneel wrappen: opvallende manier van reclame

Wij wrappen auto’s ook vaak voor promotionele doeleinden. Zo kan elk voertuig als promotieobject gebruikt worden voor en tijdelijke actie! Dan gebruiken wij een folie die een minder sterk hechtende lijmlaag heeft en er dus makkelijker vanaf gehaald kan worden als de promotie-actie afgelopen is. Handig voor bedrijfsauto’s die een bepaalde boodschap moeten overbrengen. We bedrukken het vinyl met elk gewenst ontwerp op maat. Het heeft een groot voordeel: de lak van de auto wordt beschermd door het zelfklevend vinyl. Als de wrap weer verwijdert wordt is de auto weer als nieuw. De full colour wrap wordt gelamineerd ter bescherming van de folie en tegen verkleuring door UV. Hierbij is nog de keuze tussen een glans- of matlaminaat.

Auto’s wrappen

Bij personenauto’s staat de kleur altijd op het kentekenbewijs vermeld. Als je door middel van wrappen de kleur van je auto wijzigt, moet je de nieuwe kleur doorgeven aan RDW. Bij andere voertuigen hoeft dit niet, omdat de kleur van deze voertuigen niet op het kentekenbewijs staat vermeld.

Gratis

De gegevens op het kentekenbewijs moeten volgens de wet altijd overeenkomen met de uitvoering van het voertuig – en andersom natuurlijk. Vandaar dat je de nieuwe kleur moet melden bij RDW. En dat kost centen zeker? Welnee: RDW wijzigt de kleur op het kentekenbewijs helemaal gratis.

 

Voordelen van wrapping in het kort:
Gebruik van alle mogelijke kleuren folie en/of prints.
Lak onder de folie blijft als nieuw, beschadigt niet.
Gemakkelijk te verwijderen (ook na langere periode).
Wasstraat bestendig.

 

Vele kleuren en materialen

Car wrapping wordt steeds populairder. Het wordt gebruikt voor bedrijfswagens, bedrijfsauto’s, sportwagens en gewone personenauto’s.

Lange levensduur

De levensduur van de hoogwaardige folies die wij gebruiken bedraagt zeker 10 jaar! Ze kunnen tegen wind, regen en zon. Wel is het verstandig om de auto wat vaker te wassen, omdat het hier kunststof betreft.

Eenvoudig te verwijderen

Wanneer u om welke reden dan ook de wraplaag van uw auto wilt verwijderen, dan trekt u de hoogwaardige folie er zonder problemen weer van af. Als de auto in de fabriek gespoten is, dan zal de lak van de auto er net zo uitzien als voor het wrappen.

Wat kost carwrapping?

Wilt u weten wat de concrete mogelijkheden en tarieven zijn voor auto striping of car wrapping? Vraag een offerte aan! Dan weet u het direct!

Regels carwrapping

De RDW heeft een regel aan carwrapping verbonden. Op het kentekenbewijs van de auto staat namelijk de oorspronkelijke kleur. U mag uw auto veranderen in iedere willekeurige kleur, zolang u de wijziging maar doorgeeft. Dit doet u gratis via de website van de RDW. De RDW kan slechts een beperkt aantal kleuren registreren, waardoor de nieuwe kleur van uw auto er wellicht niet bij staat. Kies in dat geval de kleur die het meest op de kleur van uw auto lijkt.

Veelgestelde vragen carwrapping

Kan ik een ingepakte of bestreepte auto wassen of ermee door de wasstraat?

Ja, auto wassen is geen probleem. We raden aan om uw auto goed te onderhouden. Let er wel op dat de auto de eerste vier dagen na het wrappen nog niet bestand is tegen wassen en poetsen. Wacht hier dus nog even mee. Was de auto daarna bij voorkeur met de hand of kies voor ‘hot wax’ in de wasstraat voor extra bescherming.

Beschermt carwrapping tegen krassen?

U kunt de wrapfolie als het ware zien als een beschermlaag voor uw auto. Op de folie kunnen wel krassen komen, maar deze zijn gemakkelijk te verwijderen met een haarföhn of door de auto in de zon te laten staan.

Hoelang duurt het om een auto te wrappen?

Dit is afhankelijk van de grootte en het type van de auto. Houd rekening met 2 à 3 dagen. Als het alleen om car stripes of bestickering gaat, kan het al binnen één dag geregeld zijn.

Wat is de levensduur van de wraplaag?

Afhankelijk van het onderhoud, de verzorging en de folie die wordt gebruikt, gaat de laag gemiddeld 6 tot 10 jaar mee. Door de hoogwaardige wrapfolie die we bij Airo-flex gebruiken, garanderen wij een minimale levensduur van 10 jaar.

Is de wrapfolie gemakkelijk te verwijderen?

Wanneer u de kleur of print van de auto zat bent, kunt u deze verwijderen. Het is verstandig om dit door een specialist te laten doen, om zo beschadigingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat de auto er weer als vanouds uitziet.

Overige voertuigen wrappen

Niet alleen auto’s, ook andere voertuigen zoals scooters, motoren, tractoren, vrachtwagens, treinen, bussen en vliegtuigen zijn te wrappen. De enige voorwaarde is dat het voertuig is voorzien van autolak: alleen daarop hecht de wrapfolie.